lillbra.se

The Sentinel

I filmen The Sentinel (Hotet inifrån) upptäcks att det finns en förrädare bland presidentens livvakter. Huvudpersonen, spelad av Michael Douglas, pekas felaktigt ut som den skyldige och tar till flykten för att på distans bevisa sin oskuld. Han måste dessutom skynda sig innan den riktiga förrädaren och hans kumpaner sätter sin ondskefulla plan i verket – att mörda presidenten.

Vi ser alltså en story med samma upplägg som Jagad. “No it wasn’t me, it was the one-armed man – i can prove it”… typ…

The Sentinel har namnstarka skådespelare, men filmen känns hafsig och manuset inte riktigt genomarbetat. Hur löste sig egentligen relationen mellan Douglas och Sutherlands karaktärer? Och som Wiklund tydligen påpekat i Go C: Vi får heller inte reda på varför presidenten ska mördas. Eva Longoria har tilldelats en tam biroll i syftet att slussa in henne Hollywoods långfilmer på allvar. Det jag tar med mig från denna film är istället upptäckten av ett jobb jag inte tänkt på att det finns: att stå som sniper på Vita husets tak!

[tags]the sentinel, michael douglas, kiefer sutherland[/tags]

2 kommentarer till “The Sentinel”

  1. Erik says:

    Det är dock tur att Kiefer (med en av de mest släpiga o hesa rösterna) är med och räddar denna film ;-)

    “I’m the one who set up this investigation. I AM being framed!” – Douglas

  2. Jonatan Larsson says:

    Förstod att du som 24-fan skulle gilla det :) Hans roll här liknar väl rätt mycket den i tv-serien om jag förstått det rätt? Följer som sagt inte 24 utan längtar efter Lost istället!

Kommentera

Rullar på Wordpress med modifierat Guerrilla-tema