lillbra.se

The Departed

The Departed handlar om dubbelspel i Bostons undre värld. Jack Nicholson spelar maffiabossen som har en insider inom polisen, spelad av Matt Damon. Samtidigt har polisen en mullvad, spelad av Leonardo DiCaprio, i maffian. Båda sidor inser att de har en förrädare bland sig, och kampen om att avslöja och inte bli avslöjad börjar.

Filmen har en otroligt stjärnspäckad rollista vilket, tillsammans med faktumet att Martin Scorseses är regissör, ger höga förväntningar. Och filmen var precis så bra som jag hade hoppats. Spänningen ökar succesivt hela tiden och man känner själv ångesten och rädslan hos de två förrädarna. DiCaprio är riktigt duktig!
Det är en stenhård jargong rakt igenom bland både skurkar och poliser, vilket faktiskt inte blev löjligt, utan rätt underhållande. Som exempel nämns ordet “fuck” 237 gånger i filmen. Det är 1,6 ggr/min.
Mark Wahlberg har en grymt skön biroll, som fick mig skratta flera gånger. Dock drar slutet, som kändes lite fantasilöst, ned helthetsbetyget en aning. Men gå och se den!
[tags]the departed, jack nicholson, leonardo dicaprio, matt damon, martin scorcese[/tags]

2 kommentarer till “The Departed”

  1. Linto says:

    Ja det var en riktig Linto rulle det här…Mycket HS (nördigt) i den här filmen, det gillar man ju…

  2. [...] bottenskikt och ger en otäck bild av hur knark påverkar och styr folks liv. Efter denna film och The Departed får man inget fint intryck av Boston precis. I början känns Casey Afflecks felcastad – som att [...]

Kommentera

Rullar på Wordpress med modifierat Guerrilla-tema