lillbra.se

NBC censurerar OS i Kina

Under de senaste åren har man kunna läsa hur Kina blockerar delar av internet, bl.a. genom censurerade sökresultat på Google.
Under OS är censuren omvänd då det amerikanska tv-bolaget NBC väljer att begränsa webbsändningarna från Kina. I rädsla att webben ska ta tittare från de vanliga tv-sändningarna, visas inga bilder på nätet förrän efter de vanliga tv-sändningarna. För att passa tidsskillnaden är även tv-sändningarna fördröjda, så det kan ta många timmar innan något hänt i Peking tills NBC väljer att visa det på nätet.
Tv-bolagets egna undersökningar visar dock att detta kanske inte är ett så lyckat drag:

In fact, the network has found that the Web and the network drive viewers to each other as people get caught up in the Olympic dramas of the day. Half of the online users want to catch up with events they may have missed. And another 40 percent want to replay something they first saw on TV.

Det visar sig alltså att webben ökar intresset för de vanliga tv-sändningarna. Något som SVT redan har insett :)

Kanske relaterat: Fredrick Wackå – Teknologi är det nya OS-knarket

[tags]os, os2008, kina, nbc, tv, svt[/tags]

Kommentera

Rullar på Wordpress med modifierat Guerrilla-tema